Fri frakt och retur! Kundsupport: +46 73 56000 92 Fri frakt och retur! Kundsupport i Sverige: +46 73 56000 92
Home / News / Effektiv antibakteriell rengöring för egen tandvård i hemmet
Effektiv antibakteriell rengöring för egen tandvård i hemmet

Effektiv antibakteriell rengöring för egen tandvård i hemmet

Lumoral är den första produkten i världen som erbjuder effektiv antibakteriell rengöring för tandvård i hemmet. Patienten kan tryggt använda det som en del av sin vanliga tandvårdsrutin.

Antibakteriell fotodynamisk terapi är en framväxande metod för att bekämpa dentala patogener. Det innefattar kombinerad användning av ett fotosensibiliserande medel och speciella ljusvåglängder för att eliminera dentala patogener.
Lumoral är en medicinteknisk produkt och dess nuvarande indikation är förebyggande av karies, tandköttssjukdomar och oral mucosit. Kliniska prövningar har nyligen inletts för att etablera Lumoral som en behandlingsmetod för parodontit och peri-implantit.
Pilotstudierna för peri-implantatpatienter har varit väldigt lovande. Om du är intresserad av vetenskapen bakom Lumoral eller vill delta som forskare i de pågående kliniska studierna för parodontit, vänligen kontakta oss.

HUR LUMORAL ANVÄNDS

Girl taking mouth rinse

1. Skölj munnen med Lumorinse
Skölj munnen med Lumorinse munskölj i 60 sekunder. Det ljusaktiverade färgämnet i munsköljet fastnar på dentala biofilmens yta. Själva munsköljet har ingen effekt – den antibakteriella effekten aktiveras av ljus.

Lumoral in use

2. Applicera ljus med Lumoral
10 minuters ljusdos aktiverar färgämnet på biofilmens yta. En antibakteriell reaktion börjar. Känslan av värme är en del av den fotodynamiska processen.

Brushing teeth

3. Borsta tänderna
Mekanisk rengöring är alltid det viktigaste i oral hälsa. Efter Lumoral-behandlingen är tandytan lätt att rengöra med tandborsten. Den fastsittande placken kan nu borstas bort och tandytan känns slätare.

“Uppfyller sitt löfte till 200 %. Det känns som att borsta tänderna för första gången i sitt liv ” – Lumoral-användare'


Dual-light photodynamic therapy administered daily provides a sustained antibacterial effect on biofilm and prevents Streptococcus mutans adaptation.
DOI:10.1371/journal.pone.0232775
Published: May 6, 2020
https://doi.org/10.1371/journal.pone.0232775