Rena tänder, friskt tandkött och fräsch andedräkt

Optimera din munhälsa med Lumoral.

Lumoral är en ny medicinteknisk innovation avsedd för effektiv rengöring av tänder och mun för hemmabruk. Metoden riktar sin antibakteriella effekt mot bakterierna i plack och stör därmed inte bakteriebalansen i munnen.

Kom igång

Så här fungerar det

Skölj, aktivera och borsta – uppnå märkbara resultat med bara 10 minuter två gånger i veckan

Lumoralmetoden är avsedd för hemmabruk. Behandlingen sker i tre enkla steg och tar endast 10 minuter per gång. Du märker en tydlig skillnad i tändernas renhet redan efter första behandlingen.

Lumoral består av en munskena med integrerat ljus samt ett medföljande batteri. Därtill behövs Lumorinsetabletter. Munskenan slocknar automatiskt då behandlingen är klar, så du kan slappna av eller göra annat under behandlingen.

I preventivt syfte uppnås bästa resultat med två behandlingar i veckan. Har du problem med din munhälsa, kontakta din tandläkare för en anpassad behandlingsplan.

1. Skölj

Skölj munnen med mintsmakande Lumorinse i en minut. Det ljusaktiverade färgämnet i munsköljet fastnar på ytan av plack.

2. Aktivera

Placera munskenan i munnen i 10 minuter. Det integrerade ljuset aktiverar färgämnet i munsköljet, vilket sätter i gång behandlingens antibakteriella verkan. Känslan av värme som uppstår i munnen är en naturlig del av den fotodynamiska processen.

3. Borsta

Borsta tänderna med omsorg. Mikroskopiska plack som lagt sig på tandytan och tandköttet kan nu lätt borstas bort. Du kan känna av skillnaden i renhet redan efter första behandlingen.

Lumoralbehandlingen baserar sig på den fotodynamiska processen, eller samverkan mellan ljuset och ett ljusaktiverande färgämne. Den fotodynamiska processen är en naturlig antibakteriell reaktion som uppkommer till följd av att ljuset aktiverar ett ljusaktivt ämne, vilket leder till att skadliga bakterier elimineras.

Läs mer om den fotodynamiska processen och Lumoralbehandlingens effekt här.

Varför Lumoral?

Förebygger munsjukdomar orsakade av bakterier

Minskar bildningen av tandsten

Lumoralmetoden tar bort mikroskopiskt plack och bromsar upp uppkomsten av ny plack och tandsten.

Förebygger karies

Lumorinse eliminerar skadliga bakterier i munnen, vilket bromsar upp bildningen av karies eller hål i tänderna.

Förebygger tandköttsinflammation

Lumoralmetoden eliminerar effektivt de bakterier i plack som orsakar inflammation och i värsta fall parodontit.

Tar hand om irriterat och inflammerat tandkött

Munskenans infraröda ljus aktiverar Lumorinse och stimulerar och förstärker vävnaderna i munnen, vilket påskyndar tandköttets återhämtningsprocess.

Friskar upp din andedräkt

Lumoralmetoden eliminerar skadliga bakterier i munnen med en fräschare andedräkt som resultat.

Upprätthåller en hälsosam bakteriebalans i munnen

Lumoralmetodens effekt riktas endast på skadliga, sjukdomsalstrande bakterier, vilket gynnar den hälsosamma bakteriefloran i munnen.

Tar bort missfärgningar på tänderna

Lumoralmetoden tar bort missfärgningar som tillkommit på ytan av tänderna. Detta resulterar i synbart ljusare och fräschare tänder.

Eliminerar sjukdomsalstrande bakterier i munnen

Lumoralbehandlingens antibakteriella effekt riktas endast mot bakterierna i plack. Behandlingen stödjer således munnens naturliga bakterieflora.

Plackbildning samt tandköttsinflammation kan uppstå trots noggrann rengöring av tänder och mun. Det är omöjligt att komma åt mikroskopiskt plack med tandborste och tandtråd. Lumoralbehandlingen eliminerar 99,99 procent av bakterierna i plack.

Resulterar i rena och släta tänder på bara 10 minuter

Lumoralbehandlingen sker i tre enkla steg. Skölj först munnen med Lumorinse i en minut. Placera sedan munskenan i munnen och låt ljuset från munskenan aktivera Lumorinsesantibakteriella effekt i 10 minuter. Till sist, borsta tänderna och skölj munnen med omsorg.

I preventivt syfte, för att förhindra sjukdomsalstrande bakterier från att få fäste, uppnås bästa resultat med två behandlingar i veckan. Skillnaden i tändernas renhet är dock märkbar efter bara en behandling.

Lämpar sig väl för regelbunden användning

Vid behov av noggrannare rengöring av tänder och tandkött kan tandläkare rekommendera munskölj som innehåller klorhexidin (CHX). Klorhexidin säljs på apotek och får endast användas vid tillfälligt bruk.

Lumorinse medverkar inte till bakterieresistens och har en hög antibakteriell effekt. Därmed skiljer sig Lumorinse avsevärt från andra munskölj på marknaden.

Lumorinse – ett tryggt och effektivt munskölj

Till skillnad från dagens behandlingar med munskölj som innehåller klorhexidin har Lumorinse ett flertal fördelar:

  • lämpar sig för regelbundet bruk
  • påverkar endast sjukdomsalstrande bakterier
  • gynnar den normala bakteriefloran i munnen
  • orsakar inte missfärgningar
  • orsakar inte smakstörningar
  • orsakar inte munbränna
  • motverkar torr mun
  • erbjuder 100 % nöjdhetsgaranti

Utvecklad och rekommenderad av tandläkare

Lumoral är en CE-märkt medicinteknisk produkt som utvecklats av en grupp forskare, läkare och tandläkare. Metoden är kliniskt testad och har fått utmärkta resultat.

Rekommenderad av tusentals nöjda användare

Lumoralmetoden har tusentals nöjda användare. Nedan kan du bekanta dig med deras erfarenheter.

Munhälsan har en enorm påverkan på allmänhälsan

Visste du att nästan hälften av världens befolkning lider av någon typ av sjukdom relaterad till munhälsa? (Källa: WHO 2016)

De vanligaste tand- och munsjukdomarna – karies, inflammationer i tandköttet samt parodontit – är ofta helt symtomfria och kan därmed framskrida utan synliga tecken. Bakterier i munhålan sprids lätt till andra delar av kroppen. Ifall inflammationer i munnen inte vårdas kan de i värsta fall leda till hela 200 olika allmänsjukdomar – bland dem hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och reuma. Det bästa sättet att undvika sjukdomar i tänder och mun är genom effektiv egenvård.

Läs mer

Arbetar du inom tandvården?

Optimera dina patienters tandhälsa med den nya antibakteriella Lumoralmetoden. aPDT är effektiv på biofilm och eliminerar patogena bakterier i munnen.

Vi ordnar regelbundna informationsmöten för tandläkare, tandhygienister och tandvårdspersonal. Vill du veta mer?

Boka ett informationsmöte