En frisk mun är en förutsättning för ett vackert och rent vitt leende

En frisk mun är en förutsättning för ett vackert och rent vitt leende

Under sommarmånaderna blir många människor alltmer intresserade av estetisk tandvård. Lumoral hjälper dig att få ett vackert och friskt leende. Genom att kombinera Lumoral-behandlingen med en professionell blekningsbehandling kommer ditt leende att förbli ljust under lång tid samtidigt som din munhälsa poleras till perfektion.

Hannele Nyfors, tandhygienist och tandvårdare från Esbo, Finland, har i decennier arbetat inom både den offentliga och privata sektorn och samlat på sig nya kunskaper om tandvård och munhälsa. Nu är hon egenföretagare och betonar vikten av förebyggande munvård för det allmänna välbefinnandet.

- När det gäller förebyggande vård betonar jag vikten av rutiner som tandborstning två gånger om dagen, daglig rengöring av mellanrummen mellan tänderna och regelbunden tandrengöring utförd av en munhygienist. Genom att inkludera Lumoral-behandlingen tar vi den orala egenvården till en ny nivå, säger Nyfors.

Ett vackert leende är viktigt för självkänslan och välbefinnandet

Enligt Nyfors ökar behovet av estetisk tandvård i Finland särskilt under sommarsäsongen. Antalet kunder som söker sig till blekbehandlingar fördubblas i hopp om ett ljusare leende. Enligt Nyfors är detta bara positivt. Att sträva efter ett vackert och friskt leende är inte ytligt, utan ett tecken på att man bryr sig om sig själv. Detta syns också utåt och på ens mentala välbefinnande.

- Få människor strävar efter att strålande vit "Hollywood"-tanduppsättning. Snarare en ren och frisk mun som inte behöver skämmas för.

- Det är lättare för människor att le och känna sig nöjda med sig själva när tänderna är rena och tandköttet friskt. När våra tänder är rena och vita känner vi oss friska och nöjda med vårt leende. Detta har en direkt inverkan på vår självkänsla, betonar Nyfors.

Enligt Nyfors kan estetiska tandbehandlingar också ha en positiv inverkan på munhälsan, eftersom de inspirerar människor att ta bättre hand om sina tänder och sin munhälsa.

- När tänderna är helt vita börjar vi ofta uppskatta våra tänder mer och fundera på hur vi kan behålla den vackra vita färgen så länge som möjligt. Det är här egenvården kommer in i bilden - att borsta tänderna och använda Lumoral. En av mina kunder slutade röka efter 25 år när jag gett henne en intensiv blekningsbehandling. Detta, om något, har en direkt inverkan på den allmänna hälsan.

Nyfors påminner oss om att ett vackert och hälsosamt leende också är ett av målen med Lumoral-behandlingen. Som munhygienist rekommenderar hon den antibakteriella Lumoral-behandlingen till sina kunder för att förbättra deras munhygienrutiner.

Regelbunden användning av Lumoral minskar avsevärt bildandet av tandsten. Efter en professionell tandrengöring eller tandblekning hjälper en antibakteriell PDT-behandling hemma med Lumoral till att hålla orenheter i munnen som plack, missfärgningar och tandsten borta längre.

- Med Lumoral kan vi alltså behålla ett vackert och friskt leende under en längre tid, säger Nyfors.

En frisk mun även före blekning

Nyfors påminner oss om att munhälsan är ett villkor för blekningsbehandlingar. Innan hon påbörjar behandlingen har hon en konsultation med sin kund, där hon går igenom kundens egenvårdsvanor och aktuella munhälsotillstånd.

- Kunderna förstår och uppskattar också att vi tar hand om dem. I vissa situationer byter vi från blekning i farten till tandrengöring. Samtidigt bokar vi en ny tid för tandblekning, säger Nyfors.

- Jag betonar alltid för kunderna hur fint deras leende ser ut när munnen är frisk och tändernas ytor är skinande rena. Kunderna är oftast nöjda, även om behandlingsplanen kan ändras något. Vi planerar också tillsammans med kunden ett personligt behandlingsintervall för borttagning av tandsten. Vid samma besök kartlägger vi också kundens rutiner för egenvård av munnen.

Regelbunden och inflammationshämmande Lumoral-behandling tar egenvården av munnen till en ny nivå

Varannan finländare har någon grad av inflammation i munnen. Detta säger oss att den nuvarande nivån på munhälsovården i Finland är otillräcklig.

- Vi vill göra våra kunder uppmärksamma på Lumoral genom att förklara fördelarna med Lumoral för munhälsan under behandlingen. Fördelarna för användaren är häpnadsväckande: efter noggrann tandborstning finns det fortfarande rester av plack kvar i munnen. Detta irriterar tandköttet. Genom att använda Lumoral kan vi även ta bort de bakterier som orsakar inflammation och som vi inte når med tandborste och rengöring mellan tänderna.

Nyfors använder också Lumoral regelbundet med sina barn. Hon säger att användningen av Lumoral gör att hennes tänder känns särskilt rena, som om hon hade tagit bort tandsten. Tandköttet håller sig också friskt och tänderna håller sig rena och fräscha.

- Leendet fortsätter att se bra ut när man lägger till regelbunden och inflammationshämmande Lumoral-behandling i munvårdsrutinen. Som professionella munvårdare skapar vi vackra leenden och nöjda kunder! 

 

Hannele Nyfors, tandhygienist och tandvårdare från Esbo, Finland.

Testa i 30 dagar