Koite Health erhåller media-for-equity-investering från 8 Media Ventures för expansion på den svenska och finska marknaden

Koite Health erhåller media-for-equity-investering från 8 Media Ventures för expansion på den svenska och finska marknaden

Det finska företaget Koite Health, ett av de ledande företagen inom munhälsoteknik, har inlett ett samarbete med media-for-Equity-bolaget 8 Media Ventures, verksamt i både Finland och Sverige. Samarbetets syfte är att stärka Koite Healths närvaro i Finland och Sverige genom reklam i tex TV, radio, tryckta medier och digitala plattformar.

Sedan lanseringen av Lumoral® år 2020 har Koite Health revolutionerat området för oral hälsovård. Lumoral®, världens första antibakteriella fotodynamiska hemmabehandling, kombinerar innovativ LED-teknik med Lumorinse munvatten som aktiveras av ljus, vilket effektivt hindrar bakterietillväxt på tänder och tandkött. Över 15 000 enheter av Lumoral® har redan sålts, och varje månad genomförs i nuläget cirka 50 000 hemmabehandlingar.

"Lumoral® svarar på ett akut globalt behov av behandlingar mot bakteriebaserade tandproblem. I år har vi expanderat bortom Finland och Sverige till länder som Tyskland, Italien, Danmark och Storbritannien. Snart väntar lanseringar i Frankrike, Polen och Portugal. Dessutom har vi även ansökt om FDA-godkännande i USA. Genom vårt partnerskap med 8 Media Ventures ser vi fram emot att kraftigt öka vår tillväxt på våra hemmamarknader Sverige och Finland," säger Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health.

Sami Vikback, VD för 8 Media Ventures, uttrycker samma entusiasm: "Vi är mycket entusiastiska över vårt samarbete med Koite Health, en verklig förnyare inom oral hälsovård. Lumoral® har redan påvisat sin styrka, och vi ser fram emot att stödja och accelerera Koite Healths fortsatta tillväxt."

Tack vare detta partnerskap kommer Koite Health att förstärka sin närvaro i Sverige och höja Lumorals® varumärkeskännedom i både Finland och Sverige. I Sverige kommer Koite Health att synas inom Bonnier News' breda nätverk av publikationer.

"Vi ser positivt på vårt kommande samarbete med Koite Health. Våra läsares intressen överensstämmer väl med Koite Healths målgrupp, och vi ser med spänning fram emot de framgångar detta samarbete kommer att medföra," menar Paul Brandenfeldt, Försäljningsdirektör på Bonnier News.

 

     

Om Koite Health:

Sedan starten 2018 har Koite Health varit en föregångare inom oral hälsa, med flaggskeppsprodukten Lumoral® i spetsen. Bolaget verkar både på den finska, svenska och internationella marknaden.

Om 8 Media Ventures:

8 Media Ventures specialiserar sig på media-for-equity-investeringar för startups och växande företag. Modellen innebär att företag i utbyte mot ägande får tillgång till expertis inom medieområdet och reklamutrymme i ledande medier. I 8 Media Ventures portfölj återfinns bland annat webbjuridikföretaget Lexly OY, livsmedelsinnovatören Komerofood och hundmatsföretaget Alvar Pet.

Testa i 30 dagar