Koite Health expanderar till Sverige – tecknar Lumoral®-samarbete med Aqua Dental -tandvårdskedjan

Koite Health expanderar till Sverige – tecknar Lumoral®-samarbete med Aqua Dental -tandvårdskedjan

Det finska hälsoteknikföretaget Koite Health Oy har tecknat ett samarbetsavtal med den svenska tandvårdskedjan Aqua Dental AB. Samarbetet kommer att göra det möjligt för ett tjugotal Aqua Dental-kliniker i Stockholm och Göteborg att erbjuda Lumoral, den senaste tekniken på marknaden för förbättrad egenvård inom tandvården.

Noggrann tandvård är grunden för att förebygga och behandla tandköttssjukdomar som parodontit. Effektiv mekanisk tandborstning och tandtråd är ofta inte tillräckligt. 

Behandling med Lumoral förbättrar tandvården, särskilt när traditionell egenvård inte räcker till eller när en befintlig munsjukdom kräver mer drastiska åtgärder än bara tandborstning och rengöring.

Lumoral förändrar framtidens tandvård i hemmet

Forskning visar att Lumorals antibakteriella aPDT-fototerapi effektivt eliminerar skadliga bakterier i munnen och samtidigt behandlar avancerade tandköttssjukdomar. Liknande ljusaktiverade antibakteriella behandlingar har använts tidigare, till exempel på tandläkarkliniker. Problemet har dock varit kostnaden och frekvensen av dessa behandlingar för att ge tillräcklig effekt. –

– Lumoral har visat lovande resultat både kliniskt och på avancerad forskningsnivå, säger Nilminie Rathnayake, specialisttandläkare Parodontologi och Utbildningsansvarig på Aqua Dental.

Enligt Rathnayake har patienterna i Aqua Dental -kedjan alltid önskat att de skulle kunna förbättra sin dagliga tandvård.

– Det faktum att vi kan rekommendera Lumoral som ett komplement till den dagliga egenvården är lovande, eftersom forskningsresultaten visar goda resultat efter en Lumoral-behandling.

Det nya samarbetet kommer att göra det möjligt för den svenska tandvårdskedjan att förbättra patienternas oralhälsa och tillfredsställelse, eftersom patienterna kommer att kunna ta kontroll över sin egen munhälsa genom att inkludera Lumoral i sin dagliga egenvårdsrutin i hemmet.

– Jag tror att denna typ av tillägg till den dagliga munhygienen främst kommer att hjälpa patienter som drabbad av parodontit och peri-implantit. Aqua Dental-kedjan strävar efter att ge sina patienter den bästa möjliga moderna behandlingen av munsjukdomar. Vi anser att samarbetet med Koite Health är ett till sätt att ge våra patienter bästa möjliga vård. 

En särskiljande faktor för partnerkliniker 

Enligt Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health, är fördelarna med partnerskapsavtalet ömsesidiga.

– Genom att samarbeta kan vi förbättra vårdkvaliteten och ge patienterna bästa möjliga behandlingsupplevelse och resultat. Aqua Dental erbjuder en förstklassig patientupplevelse och vårdnivå, vilket kombineras perfekt med Lumorals unika egenskaper och effektivitet, säger Nikinmaa.

Enligt Nikinmaa kommer samarbetet att återspeglas i gemensamma marknadsföringskampanjer i Sverige under hösten för att öka synligheten av Lumoral-behandling och medvetenheten om dess tillgänglighet på Aqua Dentals kliniker.

– Vår personal kommer också att aktivt utbilda klinikpersonalen om de senaste forskningsresultaten, så att de känner till den senaste tekniken och har den bästa kunskapen för att behandla patienterna.

Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health

Niklas Virta, vd för Aqua Dental, säger att det nya partnerskapet är ett bevis på att Aqua Dental alltid strävar efter att förbättra tandvården och ligga i framkant när det gäller nya behandlingsmetoder.

– Med Lumoral är vår förhoppning att vi kan hjälpa patienter med olika munsjukdomar på ett modernt och effektivt sätt. Forskning och utveckling är något som ligger oss varmt om hjärtat och detta blir ett sätt att kunna påverka och förhindra en inflammationsprocess, helt i linje med vår vision om att bidra till en bättre munhälsa och allmänhälsa, säger Niklas.

– Vi på Aqua Dental ser framemot samarbetet.

Niklas Virta, vd för Aqua Dental

Helén Huttunen, produktchef på Koite Health Stockholmskontor, är mycket nöjd med det nya partnerskapet, eftersom det är ytterligare ett steg mot den välbehövliga ökningen av tandhälsan i Sverige. 

– Många människor drabbas dagligen av någon form av bakterieinfektion i munnen och lider av dålig munhälsa. Man måste ändra sina vanor och få bättre hjälpmedel för att lyckas. Kopplingen mellan munhälsan och hjärtproblematik eller diabetes får allvarliga konsekvenser. Därför är dagliga munhälsan väldigt viktig. Även besök till tandläkaren för årliga kontrollen är väldigt nödvändig, säger Huttunen. 

Enligt Huttunen är tandvårdssituationen i Sverige en utmaning, precis som i andra nordiska länder där väntelistorna för tandvård är långa och de offentliga tandvårdsresurserna knappa. 

– I norra Sverige får vissa patienter vänta i upp till sex år på behandling. Om patienter kände till Lumoral metoden kunde de behandla sig i hemmet i avvaktan på tandläkartiden. På detta sätt själv minska risken för infektioner, kariesangrepp och förhindra en eventuell tandförlust. Jag hoppas att alla tandläkare snart känner till Lumoral.

Huttunen påpekar att den åldrande befolkningen också medför sina egna utmaningar när det gäller att upprätthålla tandhälsan. 

– Människor med tandimplantat och andra tandersättningar ställer högre krav på patientens egna förmåga att hålla rent, det är svårt när man blir äldre. Att kunna äta och le är en förutsättning för liv! Lumoral blir en bra hjälp för många människor.

www.lumoral.se

www.Aquadental.se

Testa i 30 dagar