Koite Health utsedd till ett av de bästa hälsoteknikföretagen i Europa i Tech Tour 22-tävlingen

Koite Health utsedd till ett av de bästa hälsoteknikföretagen i Europa i Tech Tour 22-tävlingen

Det finländska hälsoteknikföretaget Koite Health har utsetts till ett av Europas främsta tillväxtföretag i medtech-serien i tävlingen Tech Tour 2022.

- Nu när året närmar sig sitt slut kan vi stolt tillkännage vinnarna i alla digitala kategorier av Tech Tour 2022 - totalt 47 pristagare. Totalt sökte mer än 2 300 företag till våra tävlingsserier. Av dessa presenterade 256 sina affärsidéer för aktiva investerare och experter inom bioteknik, diagnostik, digital hälsovård och bärbara enheter, skriver Tech Tour-arrangörerna i ett pressmeddelande.

Tech Tour stöder entreprenörer på deras resa mot att förverkliga sina mål genom att erbjuda investeringar och bygga upp framgångsrika partnerskap. Tech Tour grundades 1998 och är verksamt inom tre tekniksektorer - digital teknik, hälsa och hållbarhet.

Koite Health är ett finländskt hälsoteknikföretag vars Lumoral-innovation, som bygger på dubbel ljusterapi, har revolutionerat den förebyggande tandvården i Finland. Företagets expertteam består av erfarna läkare och teknikspecialister. Företagets grundare Sakari Nikinmaa och Tommi Pätilä grundade Koite Health i september 2018 genom ett projekt för biodesign och kommersialisering som finansierades av Business Finland och Aalto-universitetet. 

Lumoral, som utvecklats av företaget, är en tandrengöringsanordning som används utöver vanlig tandborstning. Apparaten är lämplig för alla, men är särskilt användbar för personer med karies eller tandköttsinflammation. Lumoral har utvecklats vetenskapligt och dess antibakteriella effekt har bevisats vetenskapligt. Lumoral är en medicinsk produkt av klass II och en CE-godkänd enhet.

 

 

 

 

Testa i 30 dagar