Prisbelönta TV-regissören och fotografen omfamnar Lumoral för optimal munhälsa

Prisbelönta TV-regissören och fotografen omfamnar Lumoral för optimal munhälsa

Ett hälsosamt och vackert leende utgör ett betydelsefullt verktyg för en professionell presentatör. Munhälsan utgör en viktig del av det allmänna välbefinnandet, särskilt inom yrken där leende och presentation är en integrerad del av vardagen. Lumoral representerar en finsk innovation som har blivit en viktig resurs för att bibehålla munhälsan. Den prisbelönta TV-regissören Olli Horttana och fotografen Dorit Salutskij har under de senaste åren erfarenhet av Lumorals effekter på sin egen munhälsa.

Både Olli och Dorit har använt Lumoral sedan 2022. De genomgick båda en noggrann första undersökning av tandläkaren Pirta Liljekvist innan de började använda Lumoral-enheten, och tillståndet i deras munnar har övervakats sedan dess. Numera använder paret den finska innovationen för att främja sin munhälsa ungefär två gånger i veckan, före tandborstning och användning av tandtråd på kvällen.

Olli lockades av Lumorals vetenskapligt bevisade effektivitet, särskilt när det gäller att minska karies. Olli flyttade från Jämsä i Finland till Helsingfors för att fortsätta sin TV-karriär och har varit involverad i produktionen av flera TV-format som importerats till Finland från utlandet. Hans arbete med Amazing Race Finland, för vilket han fick Venla-priset, var hans första stora personliga framgång inom branschen.

– Jag hade höga förväntningar på att använda enheten eftersom mina tänder är benägna att få karies. De flesta av mina bakre tänder har mer eller mindre tandfyllningar, och det verkade inte bli någon förbättring, oavsett hur mycket jag borstade och använde tandtråd mellan tänderna, säger Olli.

Dorit, å andra sidan, verkade ha god munhälsa yttre sett, men en första undersökning avslöjade dold tandköttsinflammation i hennes mun. När hon fick reda på detta gick hon villigt med på att testa den nya innovationen som en del av sin dagliga munhygienrutin.

- Den dolda tandköttsinflammationen i min mun förbättrades redan efter bara en veckas daglig användning, och munhälsan har bibehållit sin friskhet med en till två behandlingar i veckan sedan dess! tack Dorit.

Dorit fortsätter och säger att efter att hon började använda Lumoral har hennes tänder förblivit fria från karies och tecken på tandköttsinflammation är inte längre synliga.

- Det fanns en mindre mängd tandsten i kring mina tänder vid tandläkare Liljekvists första undersökning, och nu, ett år efter det senaste besöket på Hygga tandklinik, fortsätter min munhälsa vara frisk, Dorit.

Tandläkare Liljekvist var också nöjd med utvecklingen av sina patienters munhälsa under kontrollerna för att bedöma Lumoral-enhetens effekt.

– Innan Lumoral-enheten användes observerades 75 blödande mätpunkter i Dorits fickdjupsmätning. Detta motsvarar en BOP-frekvens (Bleeding on Probing) på 44 %, vilket är en ganska hög siffra, säger Liljekvist.

– Efter en veckolång Lumoral-behandlingskurs nådde vi 31 mätpunkter, vilket motsvarar en BOP-frekvens på 18%. Efter att Dorit hade tagit bort tandsten och börjat sköta sina tänder på ett exemplariskt sätt sjönk BOP-frekvensen avsevärt till en procent. Resultatet var fantastiskt! I praktiken är det nästan ingen som når upp till noll procent.

Resultaten motiverar regelbunden användning av Lumoral

Enligt både Olli och Dorit har införandet av den nya munhälsoinnovationen haft en positiv inverkan på deras motivation att ta hand om sin munhälsa ännu mer noggrant.

Med Lumoral har jag gjort daglig rengöring mellan tänderna till en rutin. Tidigare rengjorde jag dem mycket sporadiskt, men när jag fick reda på min dolda tandköttsinflammation under det första besöket hos Pirta blev jag mer flitig. Efter att ha använt Lumoral rengör jag också mina tänder bättre än vanligt, säger Dorit.

Olli motiveras att använda Lumoral av att det gör hans mun renare.

Efter att ha använt Lumoral kan du verkligen rengöra tänderna mycket bra. Det är nytt och fantastiskt! Den känslan får man inte med bara en eltandborste, säger Olli.

– Efter att ha använt Lumoral och borstat och rengjort ordentligt mellan tänderna känns mina tänder superrena, säger Dorit och håller med sin make.

Leendet kommer naturligt när munnen är ren

För Olli och Dorit är munhälsan särskilt viktig i deras yrken, där presentation och leende utgör viktiga delar av deras arbete. En extra noggrann munhygien säkerställer att deras leenden alltid är strålande och att deras munhälsa är i gott skick.

Paret uppmuntrar också andra att ge Lumoral en chans, eftersom deras egna erfarenheter har varit mycket positiva.

– Med Lumoral kan munhälsan förbättras avsevärt, vilket har en positiv inverkan på det allmänna välbefinnandet!

 

Olli Horttana:

"Jag är en 41-årig positiv person, med en familj som består av min kära maka Dorit, två söner Milo och Eeli, och en tax som heter Manda. Vi bor i ett trähus byggt 1868 på Sveaborg, en ö strax utanför centrala Helsingfors. Min hobby är triathlon, som håller mig aktiv. Efter tre års ansträngningar genomförde jag en full Ironman i Tallinn förra sommaren. Jag arbetar inom tv-branschen, där min tidigare stora produktion var Amazing Race Finland. I mitt ansvar ingick att leda redigeringsavdelningen. Vi fick ett erkännande för det framgångsrika projektet med ett Golden Venla-pris. Den mest spännande framtidsplanen är den så kallade quadrathlon som planeras till nästa sommar, där vi förutom de tre disciplinerna i triathlon kommer att börja med ett fallskärmshopp. Det kommer garanterat att bli intressant!"

 

Dorit:

"Jag är en 45-årig frilansfotograf och influencer på sociala medier (ig @doritsalutskij). Jag deltar i många PR-evenemang, älskar att träffa människor i mitt arbete, och leende är ett av mina viktigaste verktyg. Jag tar många porträtt och evenemangsfoton, så det finns många mänskliga möten i dem också. Jag tränar regelbundet, inspirerad av Olli, och promenerar dagligen med taxen Manda runt ön Suomenlinna.

 

Testa i 30 dagar
Mors dag - se erbjudandena! Mors dag - se erbjudandena!