Den nya Lumoral mobilapplikationen förenklar den dagliga tandvårdsrutinen och bidrar till en frisk munhälsa

Den nya Lumoral mobilapplikationen förenklar den dagliga tandvårdsrutinen och bidrar till en frisk munhälsa

Hälsoteknikföretaget Koite Health och teknikföretaget Reaktor har tillsammans utvecklat en ny mobilapplikation som stödjer munhälsan, Lumoral-appen. Applikationen hjälper användarna att upprätthålla hållbara munvårdsrutiner och syftar till att sömlöst integrera modern teknik i Lumoral-användarnas dagliga munvårdsrutiner.

Lumoral är en finsk innovation som effektivt och heltäckande avlägsnar skadliga munbakterier genom en ljusaktiverad munsköljning. Med den nya applikationen kan användare av Lumoral-metoden etablera nya och varaktiga tandvårdsrutiner, vilket bidrar till att motivera regelbunden Lumoral-användning till förmån för munhälsan.

"Effektiviteten i Lumoral-behandlingen är parallell med användarens behandlingsfrekvens. Av den anledningen vill vi underlätta för våra användare att bygga upp sin egen Lumoral-rutin. Lumoral-appen gör det möjligt att enkelt och automatiskt beställa Lumorinse-tabletter och skapa en personlig Lumoral-användningsrutin med påminnelser. Applikationen gör det också möjligt att följa utvecklingen av den egna munhälsan och användningshistoriken för Lumoral-metoden", säger Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health Oy.

Den kostnadsfria Lumoral-appen innehåller bland annat ett skräddarsytt Lumoral-coachningsprogram, en intelligent kalender, påminnelser och en statistiksida för övervakning av munhälsans utveckling. Via appen kan användarna också samla in användningsdata, vilket kan hjälpa till att spåra förbättringen av deras munhälsa.

"Att förstå Lumoral-apparaten och användarnas behov var avgörande när vi tillsammans började utveckla Lumoral-appen. Omfattande test- och forskningsfaser gav värdefulla insikter som vägledde oss i skapandet av en intuitiv användarupplevelse", säger Marko Sibakov, Business Director på Reaktor Health.

"Vi har lagt särskild vikt vid att göra det enklare att beställa Lumorinse-tabletter. Nu kan du enkelt köpa dem från appens egen butik."

Samarbetet med Reaktor säkerställde att visionen för Lumoral-appen var sömlöst anpassad till användarnas behov.

"Det här är Koite Healths första digitala produkt, och vi ville välja den bästa partnern för att förverkliga den. Reaktors internationella expertteam och kundcentrerade tillvägagångssätt bidrog till att skapa en förstklassig lösning. Vi är förväntansfulla och lyssnar noga på hur Lumoral-familjen tar emot den nya appen", kommenterar Pekka Ruuska, Marketing Director på Koite Health Oy 

Lumoral app

För mer information:

Sakari Nikinmaa

VD, Koite Health

+358 40 8222 034, sakari@koitehealth.com

Koite Hälsa

Koite Health är ett finskt hälsoteknikföretag vars dubbelljusbaserade innovation har revolutionerat den finska munhälsovården. Företagets expertteam består av erfarna läkare och teknikproffs. Bolagets grundare Sakari Nikinmaa, Tommi Pätilä och Juha Rantala grundade Koite Health i september 2018 som en del av betydande kommersialiseringsprojekt för medicinsk innovation finansierade av Business Finland och Aalto-universitetet. Koite Health utsågs till ett av Europas främsta företag inom hälsoteknik i tävlingen Tech Tour 22.

Bolagets Lumoral är en tandrengöringsapparat som används som ett komplement till vanlig tandborstning. Apparaten passar alla men är särskilt viktig för dem som har hål i tänderna eller inflammation i tandköttet. Lumoral har utvecklats vetenskapligt och dess antibakteriella effekt är väletablerad. Lumoral är en medicinteknisk produkt av klass II och CE-certifierad.

Reaktor

Reaktor är ett teknikföretag som designar och bygger ledande digitala produkter och tjänster i samarbete med sina kunder. Företaget grundades år 2000 och har 700 anställda och kontor i Helsingfors, Åbo, Tammerfors, New York, Amsterdam, Lissabon, Stockholm och Tokyo. Bland kunderna finns varumärken som Adidas, HBO, Supercell, Cathay Pacific och KONE.

Reaktor Health är specialiserat på att bygga digitala lösningar med vårdgivare i Europa. Reaktor Health hjälper vårdgivare att förbättra sina tjänster och interaktionen med patienter, levererar snabbt högkvalitativa mjukvarulösningar, stödjer produktlanseringar och stärker sina kunders konkurrenskraft.

Testa i 30 dagar
Mors dag - se erbjudandena! Mors dag - se erbjudandena!