Premiär för Lumoral på Tandvårdsdagen 2021

Premiär för Lumoral på Tandvårdsdagen 2021

 

Lumoral deltog i Tandvårdsdagen i Kosta den 26-27 augusti.  Vilken premiär det blev! Intresset var enormt och alla starterförpackningar tog slut, vi kan inte vara mer än nöjda.

Längtan efter en normal vardag med möjlighet till utbildning och gemenskap var tydlig under dagarna. Föreläsarna höll en hög nivå med olika inriktningar bland annat tips om hur vi får snurr på klinikerna efter pandemin. Vi blev även påminda att se bakåt i tiden, att ta vara på det som var bra. Laser på praktiken, vad kan man göra för behandlingar. Och den stora nyheten Lumoral, den antibakteriella ljusbehandlingen som just nu lanseras i Sverige.

Lumoral Tandvårdsdagen

Lumoral flög in föreläsare från grannlandet Finland, Tommi Pätilä, doktorand och docent, som arbetar som barnhjärtkirurg i det Nya barnsjukhuset i Helsingfors. Han står också bakom innovationen som ledde till utvecklingen av Lumoral -produkten.

“Antibakteriellt fotodynamiskt ljus i tandvården” -  hur är detta möjligt, tänkte många. Osäkerheten inför de nya vändes till positiva och glädjande möjligheter. Nu kan vi behandla munsjukdomar orsakade av bakterier effektivt med goda resultat. Tommi Pätilä presenterade studier på effektiviteten med Lumoral. Lumoral eliminerar bakterier selektivt och dessutom utan risk för bakterieresistens.
Hjärt- och kärlsjukdomar har en koppling med patogena munsjukdomar, när ett inflammerat tandkött spridas ut i kroppen. För att häva en inflammation vi har ny en anti-inflammatorisk ock antibakteriell metod, som hjälper att hålla munnen frisk.

Förutom spännande föreläsningar fick vi socialisera oss, det var härligt att få skratta och umgås som pre-Covid-19 pandemin.

En stor eloge till organisatören, och kollegan Tuva Bojstedt, som slet extra mycket för att årets Tandvårdsdagen skulle bli verklighet.

Övriga föreläsare:

Gordon Meland, Tandläkare och föreläsare, Konsult Odontologi
Akke Kumlien, Tandläkare Södertandläkarna
Per Ehrlington, Tandläkare Huskvarna

Testa i 30 dagar
Mors dag - se erbjudandena! Mors dag - se erbjudandena!